ITIL® Artikelen

Op deze pagina treft u een aantal publicaties aan over ITIL en ITIL V3. Bij de artikelen over ITIL® ligt de nadruk op de implementatie van ITIL® in de praktijk. Daarnaast wordt in deze publicaties aandacht besteed aan ITIL® in combinatie met andere methoden en technieken.

ITIL Whitepapers Korte omschrijving
IT Management Whitepaper collectie In deze uitgebreide Whitepaper collectie treft u whitepapers over ASL, BiSL, ITIL® V2, ITIL® V3, PRINCE2®, ISO20000 en vele andere IT Management onderwerpen.
   
Artikelen ITIL®  
 
ITIL® in de praktijk Dit artikel geeft een overzicht van ITIL versie 2, de toepassing van ITIL versie 2 in de praktijk en de meerwaarde van ITIL® voor bedrijven.
ITIL® V3: Complex maar niet te moeilijk In dit artikel door Rolf Selling wordt toegelicht waar organisaties op moeten letten bij de invoering van ITIL versie 3.
Bezint eer ge aan ITIL V3 begint Het Atos Consulting Operational Excellence team behandelt kort de kenmerken van de nieuwe ITIL-versie, beschrijven een stappenplan voor een succesvolle implementatie en schetsen een aantal mogelijke scenario’s.
Integratie ITIL, ASL en BiSL Dit artikel worden de mogelijkheden tot integratie van ITIL, ASL en BiSL beschreven.
ITIL en de Software Lifecycle Dit artikel omschrijft de relatie tussen beheer en de softwarelifecycle processen.
ITIL en de Balanced ScoreCard Deel 1 Deel 2 Deel 3 In een artikel van drie delen wordt de relatie omschreven tussen ITIL® en de Balanced ScoreCard.
Verbeteren van IT-processen Tips uit de praktijk voor het verbeteren van IT-processen.
Beheermetamorfose Beschrijving van de organisatorische aspecten die komen kijken bij een ITIL implementatie.
Wie is klaar voor ITIL® V3 Kort artikel over het nut van de invoering van ITIL® V3.
How to ensure a successful ITIL implementation Visie vanuit de praktijk aangaande de aspecten die komen kijken bij een ITIL implementatie.
The 3 keys to ITIL succes Artikel waarbij de nadruk wordt gelegd op de communicatie rondom een ITIL implementatie.
ITIL & Six Sigma Een overzicht van Six Sigma en de rol van Six Sigma binnen ITIL®.
OSMF vult gat tussen ITIL versie 2 en 3 Het OSMF-framework is volgens de ontwikkelaars een goed en compact alternatief naast ITIL® V3.
ITIL V3 – Where’s the Value? ITIL versie 3 is uitgebracht op 30 mei 2007. Terwijl ITIL inmiddels een historie kent van 20 jaar, is deze versie van ITIL waarschijnlijk belangrijker dan alle vorige versies. Dit vanwege de enorme internationale toename van de toepassing van ITIL gedurende de laatste vijf jaar.
Regisseur of Regie-zeur? Deel 1 Deel 2 Een artikel over de Do’s en Don’ts bij de inrichting van een regie-organisatie.

Copyright © 2008 - 2017 IT Management Group